Autoritatea Sanitar Veterinară a făcut analize pentru o parte dintre ele şi anunţă că nu sunt infectate. Încă de săptămâna trecută, mai multe lanţuri de magazine au anunţat, pe rând, că au retras de la raft preventiv legume şi fructe congelate, după ce în Europa 9 oameni au murit şi alte câteva zeci s-au îmbolnăvit.

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a testat în ultimele zile fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce şi amestec mexican de legume de la mai multe magazine. Rezultatele de laborator au ieşit negative pentru prezenţa Listeria monocytogenes.

În urmă cu patru zile, Lidl, Penny şi Metro au anunţat că au retras mai multe tipuri de legume, printre care fasole, spanac şi mazăre, după o alertă data de autorităţile europene. Clienţii au fost anunţaţi să aducă produsele înapoi, dacă le mai aveau acasă.

Apoi şi MegaImage, Carrefour şi Profi au făcut anunţuri similare, pentru mai multe amestecuri de legume, fasole şi chiar fructe: căpşuni şi vişine congelate.

Inspectorii sanitar-veterinari din toată ţara continuă ancheta. Au fost prelevate probe şi de la ultimele produse care au intrat pe lista celor retrase de la rafturi. Iar rezultatele finale vor apărea, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Scandalul legumelor congelate a ajuns şi la Buzău. Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă, iar până la acest moment s-au retras de pe piaţă peste 140 de kilograme de la marii retaileri.

Articolul precedentTrei cutremure produse in judetul Buzau, in ultimele 24 de ore
Articolul următorPatru tineri răniți grav în urma unui accident produs la Merei