Alertă alimentară! Un lot de lămâi din Turcia a fost restras de la comercializare din două mari lanțuri de supermarketuri pentru depăşirea valorilor admise de reziduuri de pesticide, potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se arată în anunțul de vineri, 24 februarie. „Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs”, se precizează pe site-ul ANSVSA. Cine a cumpărat aceste lămâi le poate returna în magazinele Carrefour în perioada 24 februarie-17 martie 2023.
Și lanțul de supermarketuri Profi a anunțat duminică, 25 februarie, că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.
Clienții Profi care au cumpărat lămâi din aceste loturi au fost sfătuiție să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze. „Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”,  anunță ANSVSA.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 25 februarie 2023
Articolul următorCamelia Potec jefuită la Barcelona