Lactate produse din Buzău, pe mesele Expoziției Internaționale Agricole din Qatar

Produse tradiţionale româneşti de la 12 producători locali – nouă dintre aceştia fiind membri ai Asociaţiei „Cooperativa Ţara mea” – vor fi prezentate la Expoziţia Internaţională Agricolă din Doha (Qatar), care se desfăşoară în perioada 19 – 22 martie 2019, au anunţat, miercuri, reprezentaţii asociaţiei agricole.

„Timp de 4 zile vizitatorii târgului Agriteq se pot delecta cu unele dintre cele mai gustoase produse româneşti precum: cârnaţi şi mezeluri ţărăneşti din Bucovina, pâine românească din Prahova, produse din carne preparate după reţete tradiţionale din Piatra Neamţ şi produse lactate de la vaci crescute în zonele pitoreşti din Buzău, iar acestea sunt doar o parte din bunătăţile celor 8 fermieri români”, se precizează în comunicatul asociaţiei.

De asemenea, la expoziţie participă şi o companie românească care se ocupă de transportul produselor în cazul în care sunt semnate contracte de export pe perioada evenimentului.

Târgul din Doha se desfăşoară în perioada 19 – 22 martie 2019. Cea de a 7-a ediţie a expoziţiei Agriteq, organizată de Ministerul Municipalităţii şi Mediului din Statul Qatar, adună la un loc actori din agricultura, piscicultura, irigaţii, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie. În total vor participa 140 de firme agricole din 51 de ţări.

La Agriteq participă şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, însoţit de directorul general al Direcţiei Generale Politici în Industrie Alimentară şi Comerţ, Amelia Elena Rus, şi directorul general adjunct al Direcţiei generale Politici Agricole, Mihai Neagu.

Sub umbrela Cooperativei Ţara Mea, care şi-a încceput activitatea ca un business unic în anul 2015, activează în prezent aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor la procesarea cărnii de porc sau pasăre. Scopul Cooperativei Ţara Mea este, pe de o parte, să crească producţia şi consumul de produse româneşti, autohtone şi sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, şi pe de altă parte să susţină o creştere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât şi pentru economia ţării.

Articolul precedentVideo Viceprimarul Andrei Neder exilat din propriul și fără mașină de serviciu
Articolul următorPercheziții la Buzău într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari