Se înmulțesc atacurile urșilor înfometați, în zona de munte a județului Buzău. După o serie de stricăciuni produse în comuna Pănătău, primarul unei localități vecine anunță că ursul a dat iama în gospodăria unui localnic.

La Colți, urșii i-au terorizat pe localnicii care nu știu ce să mai facă pentru a-și proteja gospodăriile. În urmă cu puțin timp, sălbăticiunea a luat din coteț porcul unei familii, asta la doar câteva zile după ce a mâncat o oaie și un miel:

Ursul a atacat din nou in comuna noastră. La intrarea in comună a luat porcul famiiliei Sorica. Acum câteva zile a luat o oaie cu miel de la familia Nica Costel, din catunul Carabuș. La o altă familie a atacat la cotețul porcului, dar au reusit să-l izgonească.”, a transmis primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu.

La Pănătău, ursul a răpit deja peste zece porci și mai multe oi. Atacurile au loc după lăsarea întunericului, atunci când ursul nu se sfiește să intre în curtea omului și să ia animalele din coteț. Oamenii fac zgomote pentru a-l alunga pe animal, punându-și viețile în pericol.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care cer sprijinul autorităților.

Articolul precedentAtenționare cod galben de vânt pentru județul Buzău
Articolul următorAccident mortal, pe variantă, în zona Fabrica de Bere