Va fi mobilizată Armata pentru mutarea a sute de tone de carte din Biblioteca Județeană în Galleria Mall

Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” va intra într-un amplu proces de reabilitare, iar din luna septembrie vor fi mutate colecțiile de carte și publicații, mobilierul și calculatoarele, din actuala clădire la Galleria Mall, unde va funcționa pe o perioadă de câțiva ani. Transferul fondului de carte în noul local, care trebuie făcut treptat și cu mare atenție pentru a nu se produce și alte pagube actualei clădiri, s-ar putea realiza cu ajutorul militarilor.

Pentru mutarea celor aproape 700 de tone de carte,â dintr-un loc în altul, Consiliul Județean s-a hotărât să apeleze la Armată. Vor urma discuții legate de costul implicării militarilor în acest demers.

„Au fost discuții dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă care va dura intre o luna si 4 luni de zile care trebuie să se facă controlat pentru a nu se prăbuși clădirea nodată ce va fi detensionata prin scoaterea cărților din interior. Este normal ca acest lucru sa coste dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Pentru această nouă locație a Bibliotecii Județene, Consiliul Județean va plăti chirie lunară 3,9 euro /mp, precum și o taxă de servicii (utilităţi, întreţinere, intervenţii tehnice etc.) în cuantum de 4,6 euro/mp./lună, fără TVA perceput (chirie şi taxă). Plata chiriei se asigură din bugetele anuale proprii ale judeţului Buzău.

Articolul precedentTractoristul autor al accidentului de la Pogoanele, în arest preventiv 30 de zile
Articolul următorAccident mortal, pe DN10, aproape de Cislău