În perioada 6-8 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 375 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 50 de permise ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 211 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 30 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 182 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui gălățean de 32 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localității Costești.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (46), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(16), dar şi 57 pentru alte abateri în trafic.

Alte 18 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 32 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 162.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau