Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulatie si Disciplina Rutiera Buzau, au executat acţiuni tematice pe linia depistării şi sancţionării șoferilor care nu respectă semnificaţia indicatorului rutier „Interzis”.

Actiunea s-a desfasurat, dupa ce in prealabil timp de o saptamana, politistii locali au fost prezenti pe strazile Sculpturii si str. Traian Vuia, din municipiul Buzau,  informand participantii la trafic cu privire la amplasarea noilor indicatoare rutiere “Accesul interzis”, respectiv “Sens Unic”.

Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate un număr de 94 avertismente contraventionale şi 188 puncte penalizare, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru nerespectarea semnificaţiei indicatorului rutier „Accesul interzis”, conducatorii auto pot fi sanctionati avertisment sau 2-3 puncte amenda (1 punct amenda= 145 lei) si 2 puncte penalizare la permisul de conducere, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002R.M.C.

Politistii locali vor continua aceasta serie de actiuni si recomanda participantilor la trafic sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere amplasate recent si in cartierele Dorobanti 1 si 2.

Articolul precedentBilete de autobuz și prin SMS, de săptămîna viitoare
Articolul următorFostul primar din Cochirleanca, încarcerat