În noaptea de luni spre marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din municipiul Buzău.

La fața locului s-au deplasat 5 autospeciale dintre care: 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare la înălțime, 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanță SMURD, în sprijin fiind dislocată și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. 

În urma recunoașterii la fața locului s-a constatat că flăcările se manifestă mocnit la o canapea, cel mai probabil izbucnind de la o lumânare uitată aprinsă. Incendiul a produs degajări mari de fum ce s-a extins doar în apartamentul afectat și nu s-a impus măsura evacuării blocului. În interiorul apartamentului au fost identificate 2 persoane, una de 63 de ani și cealaltă de 95 de ani. 

Prima victimă a fost intoxicată cu monoxid de carbon, aflându-se în stop cardio respirator la momentul pătrunderii în apartament a pompierilor și a fost resuscitată de echipajele SMURD și SAJ. Ulterior, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

Din nefericire cea de-a doua victimă, o persoană de sex feminin, a fost găsită carbonizată.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCutremur în zona seismică Vrancea – județul Buzău
Articolul următorVerificări în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere