Incendii de proporții cu un pericol imens asupra comunităților. Toată noaptea trecută, zeci de pompieri și voluntari au luptat să stingă flăcările imense semnalate pe raza localităților Vintilă Vodă și Pâclele, în comuna Berca. Riscul ca focul să ajungă la casele oamenilor și la obiectivele importante a fost imens.

La Vintilă Vodă, au ars 50 de hectare de vegetație uscată. Incendii au fost ziua trecută și la Mărgăritești unde au ars în total 100 de hectare de teren. Dar cel mai mare incendiu a fost la Pâclele, în comuna buzoiană Berca. Incendiul de aici a fost semnalat la ora 19. 45. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru stingerea focului care se întindea pe 150 de hectare. Misiunea a fost extrem de dificilă din cauza vegetației care este deasă și înaltă în zonă.  Flăcările au ajuns la mică distanță de biserica din localitate iar pompierii au reușit să evite în ultimul moment o tragedie, focul manifestându-se inclusiv în zona unei conducte de gaze. Doar o minune a făcut ca incendiul să nu provoace o tragedie.
” La ora 19.45 s-a primit un apel la  112 care semnala un incendiu pe raza localității Pâclele, comuna berca. Primele forțe ajunse la fața locului au făcut eforturi susținute pentru protejarea locuințelor de la marginea localității, a bisericii, a unei conducte de gaze și a unei plantații de pin. Forțele au fost suplimentate apoi cu pompieri de la Buzău, Râmnicu Sărat și de la Mărunțișu, de asemenea a fost activată grupa operativă din cadrul ISU Buzău. În urma incendiului au ars 150 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.
Pompierii buzoieni se confruntă în această perioadă cu un val de incendii de vegetație uscată.  Lipsa precipitațiilor, vântul puternic dar și inconștiența unor oameni care dau foc resturilor vegetale fără acordul autorităților și fără a supraveghea incendiului au generat o creștere alarmantă a numărului de astfel de evenimente.
Pentru că de multe ori sunt puse în pericol bunurile și viețile oamenilor, localnici ori pompieri, reprezentanții ISU fac un apel în această perioadă la gospodari să-și ia toate măsurile atunci când își curăță  terenurile.
”Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, aducem la cunoştinţă faptul că, arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale”,  a transmis reprezentantul ISU Buzău.
Articolul precedentPrimar dintr-o comună buzoiană, revoltat că în comuna sa ar putea fi cazaţi temporar pacienţi suspecți de coronavirus
Articolul următorUn nou meci, o nouă provocare pentru voleibaliştii buzoieni