Deși suntem în plin sezon al virozelor, Institutul de Sănătate Publică (INSP) anunță că, în ultima săptămână, a scăzut numărul infecțiilor virale. Și față de săptămâna trecută, dar și în comparație cu datele înregistrate în decembrie 2022.

Un număr de 59.410 cazuri de infecţii respiratorii – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie, a informat, vineri, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„În săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie au fost raportate: 59.410 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 14.8% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (69.699) şi cu 27.7% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (83.347)”, a precizat INSP.

În acelaşi interval, au fost raportate 306 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 822 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost raportate 31 cazuri de gripă confirmate de laborator, din care: 6 cazuri cu virus gripal AH1, 5 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal B, 14 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 1 co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.

Până la data de 3 decembrie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 971.951 persoane vaccinate antigripal, dintre care 950.407 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

Articolul precedentContribuția la Pilonul 2 de pensii va crește de la începutul anului viitor! Anunțul ministrului Boloș
Articolul următorInspectorii de la Antifraudă – ANAF, acuzați oficial de DNA că ar fi luat mită zeci de mii de euro, puși sub control judiciar