Ieri, 03 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi creşterea siguranţei rutiere. Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 46.000 de lei.

Din totalul sancțunilor aplicate de polițiști, 35 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 16 pentru neportul centurii de siguranţă, 11 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, 5 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, 27 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare

Dintre acestea, 5 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 3 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Poliţiştii au continuat activităţile de depistare şi scoatere din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului, în ultimele 24 de ore fiind testaţi cu aparatul etilotest 50 de şoferi.

Astfel, ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Verneşti, care s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a condus un autoturism pe DN10, pe raza localităţii de domiciliu. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, a fost întocmit de poliţişti pe numele unui bărbat de 38 de ani, din Cislău, care a fost depistat conducând un autovehicul pe DJ203L, în localitatea Bozioru. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Sursa: Realitatea de Buzau