HC Buzău ocupă a treia poziție în clasamentul play-outului, după ce a dispus, aseară, de CSM Făgăraș

Salvarea de la retrogradare, un obiectiv care părea o misiune imposibilă, la începutul play-outului, a devenit, grație victoriei de aseară, un țel cît se poate de realizabil. Etapa cu numărul șase din playout a consemnat surpriza  finalului de sezon, HC Buzău trecînd cu 27 la 24, de CSM Făgăras. Brașovenii  se impuseseră în ultimele trei întîlniri directe, atît în sezonul regulat, cît și în prima etapă a playoutului iar scenariu părea că se va repeta, după ce, la pauză, oaspeții conduceau cu 16 la 13.

După miniședința tehnică din pauză, buzoienii au intrat mult mai motivați în teren, egalînd situația pe tabelă în doar patru minute. A urmat un iureș al gazdelor, încurajați frenetic de cei aproape 1000 de spectatori. Jocul „Lupilor” a crescut constant, astfel că în minutul 40, gazdele beneficiau de o diferență de trei goluri pe tabelă, 21 la 18. Avantajul buzoienilor a crescut cu fiecare minut scurs, HC ajungînd să conducă, în minutul 52, cu cinci goluri. Din nou, principalii oameni de gol au fost Nosrati și Asoltanei, cu 8, respectiv șase goluri.

Cele trei puncte obținut aseară urcă Buzăul pe locul al treilea al play-outului, cu 14 puncte, la doar două distanță de lidera CSM Bacău. CSM Făgăraș, favorita grupei la începutul minicompetiției, coboară pe locul al patrulea, cu douăsprezece puncte.

HC Buzău va juca tot acasă, în următoarea etapa din play-out. Lupii vor primi, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi, pe U Cluj, codașa clasamentului. Partida se va disputa sîmbătă, de la 17.

Articolul precedentArhiepiscopia Buzăului și Vrancei explică cum au fost descoperite osemintele umane din propria curte
Articolul următorGrav accident la Autorola. Impact între o mașină și un autobuz