Joi seara, de la ora 18.00, în Sala Sporturilro ”Romeo Iamandi” din Buzău, HC Buzău 2012 a jucat cu Steaua București, în etapa a 5-a din Liga Zimbrilor. După un meci încins, cu ambele echipe aflate pe rând la conducere pe tabela de marcaj, buzoienii s-au impus cu 23-22 (13-11). A fost un meci extrem de disputat, în care Steaua a ratat din nou foarte mult, mai ales în ultimele minute. Au fost, între altele, patru aruncări de la 7 metri ratate, două de turcul Tinkir, câte una Șandru și Popovic.

Buzăul a fost la timona meciului în prima repriză, când au condus aproape pe tot parcursul primei reprize, singura dată când a fost egal fiind la scorul de 7-7 în minutul 21. La pauză HC Buzău conducea cu 13-11. 

În repriza a doua Steaua a egalat la 15 și a luat conducerea în minutul 40, 17-16. Golul lui Dumitrana i-a readus în avantaj, 20-19 în minutul 47. În minutul 53, angrenajul Stelei s-a dereglat, Gabriel Burlacu văzând cartonașul roșu după a treia eliminare de două minute. Buzăul a marcat ultimul gol când mai erau 100 de secunde, prin Monteiro De Barros Sergio Henrique, iar Steaua nu a mai reușit să marcheze golul egalării.

Pentru HC Buzău au marcat: Glendza -6 goluri, Monteiro De Barros -5, Mironescu -3, Stroe -2, Broască -2, Dumitrana -2, Nosrati -2, Mitrovic -1. 

După 5 etape, HC Buzău a acumulat 6 puncte și golaveraj 132-139. Etapa viitoare buzoienii vor juca în deplasare, la CSM Oradea, sâmbătă, 1 octombrie. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentProiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Programului „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I” intră în consultare publică
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET