Un urs înfometat a atacat mai multe gospodării din zona de munte a județului

Atac violent al unui urs, într-un sat din comuna Pănătău. Sâmbătă noapte, sălbăticiunea a ajuns până în gospodăria unei femei și i-a luat porcul din coteț, asta la câteva zile după ce a atacat într-un sat vecin.

În mica localitatea Lacul cu Anini din comuna Pănătău oamenii nu mai au liniște. Gospodăria unei femei a fost ținta unui urs înfometat, care a pătruns în coteț și a ucis un porc. Sălbăticiunea s-a retras în întunericul pădurii, lăsând în urmă doar rămășițele animalului.

Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva în ultimii douăzeci de ani, fiind vorba despre un urs foarte mare. În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat, iar animalul a trecut dealul către Lacul cu Anini.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care cer sprijinul autorităților.

În cele mai multe cazuri se cere împușcarea animalului, însă obținerea tuturor autorizațiilor de vânătoare durează destul de mult. În această situație, oamenilor nu le rămâne decât să își ia propriile măsuri de protecție sau să facă pază noaptea, cu schimbul.

Articolul precedentBogdan Dinu, învins de Kubrat Pulev
Articolul următorÎncă 3 cazuri de rujeolă înregistrate la Buzău