Gloria Buzău a trecut de Tomitanii Constanța și rămîne încă un sezon în Superliga CEC Bank

Meci pe muchie de cutit, ieri, pe Arena Olimpia din Bucuresti, Rugbistii buzoieni au jucat cu sabia lui Damocles deasupra capului, intr-o partida decisiva, menita sa stabileasca cine ramane in Superliga CEC Bank si cine ia drumul Diviziei Nationale de Seniori. Buzoienii s-au impus cu 14 la 12, intr-un meci pe care l-au dominat, in ciuda unui arbitraj fatis ostil.

Nici Tomitanii, nici arbitrii nu i-au putut împiedica pe buzoieni să-și adjudece meciul de baraj, pentru menținerea în Superliga CEC Bank. Gloria a cîștigat greu, 14 la 12, deși a dominat ostilitățile în teren. După ce la pauză s-a intrat la cabine, 3 la 3, buzoienii au reușit să domine partida găzduită de Arena Olimpia, impunîndu-se și datorită zilei de grație pe care a avut-o Wilfred Bowers. Sud-africanul și-a trecut în cont toate cele 14 puncte ale Gloriei, 2 lovituri de pedeapsă, un drop-gol și un eseu. La polul opus, Tomitanii n-au reușit să culce mingea în suprafața buzoiană, marcînd numai din lovituri de picior.

Grație victoriei de ieri, Gloria rămîne în Superliga CEC Bank, obiectiv, de altfel, stabilit la începutul sezonului. Asta după ce, la finele sezonului regulat, buzoienii s-au situat pe locul 6, cu 16 puncte, peste Dinamo București și U Cluj.

Competiția internă a fost cîștigată de CSM Știința Baia Mare, după o finală cu Steaua București.

Articolul precedentÎn municipiul Buzău, Alianța USR-PLUS a câștigt alegerile
Articolul următorBărbat găsit decedat, într-un apartament din Buzău