Gloria Buzău și-a adjudecat derby-ul local și continuă lupta pentru promovarea în Liga II-a. A fost doar al doilea meci direct în care cele două cluburi vecine s-au întâlnit din postura de adversare, prin prisma faptului ca au evoluat, de-alungul anilor, în eșaloane valorice diferite.

Partida a fost decisă abia în cel de-al doilea mitan, după ce, în prima repriză, niciuna dintre opozante nu a reușit să-și creeze, măcar, vreo ocazie de gol. Singura care și-a trecut în cont o jumătate de ocazie a fost Gloria, prin Chipirliu. Atacantul venit de la Astra a preferat, însă, să dribleze în careul mic al oaspeților, în loc să aleagă o finalizare simplă.

După pauză, elevii lui Vali Stan au făcut pasul înapoi, încercând să conserve rezultatul de 0 la 0. Gloria a condus aproape integral ostilitățile și a fost foarte aproape să deschidă scorul în minutul 70, când roș-albaștrii au lovit bară de două ori, în aceeași fază.

Partida a fost tranșată în minutul 80, când proaspăt intratul Ricardo Mihalache a punctat cu capul, la o greșală flagrantă a lui Costel Toader. Imediat, Metalul a irosit ocazia egalării, după un șut din 16 metri, scos în extremis de keeperul Gloriei.

Gazdele au mai punctat o dată, tot prin Mihalache, după un contraatac. Vârful Gloriei a depășit poate prea lejer fundașii centrali ai Metalului și a finalizat calm, cu latul, la colțul lung.

Cele trei puncte obținute azi de Gloria sunt cu atât mai importante cu cât Oțelul a făcut un pas greșit, la codașa Sănătatea Darabani. Gălățenii au fost conduși cu 1-0 și au egalat în minutul 87, după ce gazdele rataseră și un penalty.

Grație victoriei și a jocului rezultatelor, Gloria se distanțează de Oțelul la cinci puncte și devine favorită certă, în cursa pentru promovare. Meciul direct dintre cele două grupări este programat pe 23 Martie, pe Arena din Crâng.

Articolul precedentBărbat înjunghiat în urma unui conflict spontan
Articolul următorA fost fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la un porc mistreț vânat pe fondul de vânătoare Buda