Miercuri, 03.07.2019,  s-a stins din viață la venerabila vârstă de 97 de ani cel care a fost general de brigadă în retragere Enache Neculai, veteran al celui de-al doilea Război Mondial, care a purtat decenii la rând, deopotrivă cu drag și cu responsabilitate, uniforma de jandarm.
Președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Buzău, domnul general de brigadă în retragere a luptat pe ambele fronturi în cel de-al Doilea Război Mondial, când, așa cum îi plăcea să povestească :,, Am participat pe front și în Est și în Vest…Eu am o vorbă, zic și la deal și la vale… de acolo de la Don și până la Budapesta pe jos, vreo 7000 și ceva kilometri, și de acolo de la Budapesta mai sus, în Tatra!”. A fost martorul nemijlocit al ororilor războiului, și-a văzut camarazii căzând la datorie, de aceea ne repeta mereu, la toate întâlnirile cu dumnealui: ,, Nu doresc la nimeni nicio zi de front!”
Pentru calitatea deținută precum și implicarea, până în ultima clipă în care sănătatea i-a permis- o, în numeroase activități militare și civice, fiind membru fondator și în conducerea mai multor asociații și fundații la nivel județean și național, domnia sa a fost decorat cu ordine și medalii, plachete și distincții, precum și nenumărate diplome pe care le- a păstrat la loc de cinste, cu multă grijă și un deosebit respect.
În anul 2017, la împlinirea vârstei de 95 de ani, domnului general de brigadă în retragere i-a fost conferit de municipalitate titlul de Excelență, ca o recunoaștere a implicării active în viața cultural- științifică a municipiului și județului Buzău, fiind prezent la activitățile organizate la instituțiile de cultură. Prin acțiunile sale a urmărit promovarea spiritului militar de echipă și coeziune cu toate categoriile de oameni și militari.
În anul 2018, arma a cărei uniformă o va purta chiar și pe ultimul său drum, i- a conferit, în semn de respect, la împlinirea respectabilei vârstei de 96 de ani, Placheta de Onoare a Jandarmeriei Române.
Suntem mândri că a făcut parte din marea noastră familie și îi mulțumim pentru devotamentul manifestat permanent față de oamenii de arme, pentru toate poveștile pline de învățăminte!
Avem onoarea să vă salutam, domnule general de brigadă în retragere!

Funeraliile cu onoruri militare vor avea loc în data de 05.07.2019, începând cu ora 11.00, în cimitirul ,, Sf. Împărați Constantin și Elena” Buzău, cu participarea unor subunități de onoare din cadrul unităților Jandarmeriei Române, I.S.U. Buzău și Divizia 2 Infanterie ,, Getica”.
Articolul precedentVideo Trafic blocat, din cauza unui accident, pe DN2E85
Articolul următor2.864.000 lei cere Compania de Apă pe sediul din centrul orașului