În ziua de 29 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 43.000 de lei şi au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar 09.00 – 11.00, 16.00 – 20.00 poliţiştii Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza celor două municipii şi oraşelor, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor, a bicicliştilor şi căruţaşilor.

În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 30 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi cu privire la respectarea normelor rutiere ce le revin atunci când sunt în trafic.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 168 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 43 de ani, din Vadu Paşii, ce rula pe DNE85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (9), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (7), dar şi 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă şi un alt dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului.

În ultimul caz este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Neamţ, depistat în trafic de poliţişti la volanul unui autoturism în municipiul Buzău. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,48 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitatea medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

ImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau