Fostul primar Boșcodeală ar putea rămâne fără decorația primită de la Traian Băsescu

Societatea Timisoara ii cere pentru a treia oara presedintelui Klaus Iohannis sa isi indeplineasca atributiile si sa retraga decoratiile si ordinele acelor persoane „nedemne de a le detine” pentru ca au fost condamnate definitiv, dar si sa initieze modificarea legii si pentru cei care au facut politie politica. Printre cei vizati se afla si fostul primar al municipiului Buzau, Constantin Biscodeala.
Prima solicitare a fost adresata in martie 2016, iar in iunie 2018 Societatea Timisoara (ST) a revenit cu o noua cerere adresata presedintelui.
„Decoratiile si ordinele Romaniei, precum si principiile si valorile pentru care ele sunt acordate, sunt grav compromise prin mentinerea lor in posesia unor persoane compromise ele insele, legal si moral.
Mai mult, abuzand de calitatea lor, in acest moment nemeritata, de detinatori ai unor distinctii de stat, purtatorii decoratiilor se erijeaza in aparatori ai demnitatii nationale, chemand in fata consiliilor de onoare a ordinelor personalitati carora le reproseaza actiuni de denigrare a Romaniei, ignorand faptul ca insasi prezenta lor in aceasta elita a vietii publice a tarii dezonoreaza Romania si pe toti romanii”, argumentau reprezentantii Societatii Timisoara anul trecut.
Marti, organizatia a revenit cu un nou comunicat de presa, in care precizeaza ca raspunsul primit intre timp de la Administratia prezidentiala – Cancelaria ordinelor „nu a avut darul de a convinge”.
Articolul precedentIncendiu în centrul orașului. Un bărbat de 45 de ani a fost găsit decedat în apartamentul cuprins de flăcări
Articolul următorPachete pentru bătrîni, de la polițiștii buzoieni