Un fost poliţist din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru că nu a ţinut cont de restricţiile privind mesajele lansate în spaţiul public.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat verificări la scurt timp după ce fostul lor coleg a scris pe o reţea de socializare că ”vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii”.

Autorul mesajului alarmist accentua gravitatea situaţiei generate de virusul Covid-19, făcând afirmaţii categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităţilor, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetăţenilor.  În urma verificărilor, poliţiştii l-au identificat şi depistat, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie.

Acesta este un fost poliţist, pensionat în urmă cu aproximativ 4 ani, însă în urma declanşării anchetei şi-a închis contul de Facebook. ”Le spun foştilor colegi ieşiţi la pensie în ultimii cinci ani că trebuie să-şi pregătească uniforma. (…) Populaţia este momentan confuză, dar va răbufni ca la răscoală, vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii”, a scris poliţistul pensionar. „Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informaţiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmaţii, erau supoziţii ale sale, prezentate sub forma unei certe realităţi”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

Articolul precedentEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat
Articolul următorEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat