Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declarat primul focar de gripă la o şcoală din comuna Smeeni, după ce nouă copii de toate vârstele s-au îmbolnăvit.

Potrivit reprezentanţilor DSP Buzău, nouă copii din satul Udaţi, comuna buzoiană Smeeni, au fost diagnosticaţi cu gripă, reprezentând aproape jumătate din efectivul unei clase. Copiii bolnavi sunt de toate vârstele, întrucât clasa respectivă este mixtă,. Niciunul dintre pacienţi nu a fost internat până în acest moment, starea de sănătate fiind bună.

Acesta este primul focar de gripă din acest sezon confirmat în judeţul Buzău, conform autorităţilor de sănătate publică.

Ceilalţi copii din şcoala în care a fost confirmat focarul vor merge, în continuare, la cursuri, însă situaţia va fi atent montorizată de Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn șofer de 26 de ani înregistrat de radar cu 124 km/h în timp ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș
Articolul următorRomânia își achită toate datoriile către Agenția Spațială Europeană și plătește inclusiv prima tranșă pentru 2023