Direcția de Sănătate Publică din Buzău a declarat vineri cel de-al doilea focar de gripă la o unitate de învățământ din județ. De această dată, pacienții fac parte din categoria de vârstă cu cel mai mare risc de îmbolnăvire dar și de răspândire al bolii. De asemenea, și în cazul primului focar, înregistrat la o școală din Udați, comuna Smeeni, au apărut noi cazuri de gripă astfel că numărul elevilor diagnosticați a crescut la 13.

Cel de al doilea focar de gripă înregistrat în mai puțin de o săptămână în județul Buzău este de această dată semnalizat la grădinița cu program prelungit Bobocei. din municipiul Buzău, unde sunt trei cazuri de gripă, doi dintre copii au fost confirmați pe teste rapide la medicul de familie, și unul la DSP, pe teste PCR, dar fiind grădiniță cu program prelungit a fost declarat focar. 

Pe de altă parte, și la școala din Udați au mai fost confirmați alți trei copii cu gripă, astfel că în focar sunt acum 13 cazuri.

Din fericire, stare copiilor este una bună, însă este posibil ca în săptămânile următoare să mai apară și alte situații similare.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn adolescent de 15 ani din comuna buzoiană Pârscov s-a lăudat pe rețelele de socializare că se plimbă cu mașina și s-a ales cu dosar penal
Articolul următorCe fel de alimente NU e bine să mănânci iarna – 11 greșeli de care nu știai