Firma din Turda, care distribuia elevilor din Buzău cornuri în cadrul programului Guvernamental ”Laptele și Cornul”, s-a retras din program.

În urma numeroaselor nereguli descoperite, pornind de la cornuri mucegăite sau fără termen de valabilitate menționat pe ambalaj, sau cornuri distribuite în momentul în care elevii plecaseră deja de la școală, autoritățile județene buzoiene au notificat firmele care se ocupă de acest program și le-au cerut să ia măsuri pentru a respecta termenii din contracte.
Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, preciza săptămâna trecută că dacă lucrurile nu se îndreaptă, se poate ajunge la rezilierea contractului și găsirea altor soluții legale pentru ca elevii să primească în continuare lapte , corn și mere, în condiții decente și care să nu le pună sănătatea în pericol.
După o săptămână, firma din Turda care câștigase licitația și se angajase ca împreună cu o societate din Galați să distribuie cornurile în școlile din Buzău a admis că nu poate face față acestei situații și a decis să se retragă. Astfel, de acum, produsele de panificație care vor ajunge pe mesele școlarilor vor fi produse doar de societatea din Galați.
Articolul precedentCimitirul și 6 case din Mărăcineni, în pericol. O alunecare de teren afectează întreaga zonă
Articolul următorControale anunțate la firmele responsabile cu deszăpezirea în județul Buzău