FC Buzău a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susţinută, duminică, la Timişoara, în faţa Ripensiei, în etapa a 12-a a Ligii a 2-a. Pentru echipa pregătită de Cristi Pustai a fost a doua remiză consecutivă în Liga a 2-a, după acel 1-1 de pe teren propriu cu Unirea Slobozia. Buzoienii sunt neînvinși de 14 partide, campionat și Cupa României. De menţionat că echipa buzoiană a jucat la Timişoara din minutul 29 în inferioritate numerică, căpitanul Cristian Ciobanu fiind eliminat pentru lovirea fără minge a unui adversar.

FC Buzău a început în atac meciul cu Ripensia și a avut două șuturi periculoase la poarta apărată de Rus. mai întâi, Chică-Roșă a șutat din voleu, de la 18 metri, poziție centrală, pe lângă poartă, iar peste două minute Ciobanu a șutat de la 20 de metri uțor lateral dreapta, dar a reținut portarul gazdelor. În minutul 20, la un corner de pe dreapta, Chică roșă a deviat cu capul pe spate pentru Wiktroski, care a șutat din 8 metri, dar portarul a respins în corner. Lovitura de la colț a fost executată de munteanu, mingea a fost respinsă de gazde și în cele din urmă a ajuns din nou la Munteanu, care a șutat de la 20 de metri, poziție centrală, dar Rus a deviat peste poartă, în corner. 

În minutul 29 Cristian Ciobanu a văzut direct cartonașul roșu, după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Murariu, jucătorul Timișoarei fiind înlocuit la doar 20 minute după ce intrase pe teren în locul lui Macrițchi. 

După această eliminare jocul s-a mai stins din intensitate. În minutul 33 Munteanu a trimis din lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga peste poartă, iar în minutul 44 Chică-Roșă a executat o lovitură liberă de la 30 de metri central, la firul ierbii, dar mingea deviată s-a dus pe lângă poartă. 

După pauză buzoienii au încercat să mențină rezultatul și au ripostat cu câteva contre, iar Ripensia a atacat steril, fără a pune mari probleme portarului Stoian. În minutul 56 Gaitan a executat o lovitură liberă din 20 de metri lateral stânga, dar a trimis peste transversală, iar în minutul 60, dintr-o lovitură liberă de la 19 metri central. Oltean a trimis pe lângă. Ultima ocazier de gol a meciului a aparținut gazdelor, în minutul 84. după un un-doi cu Golda, Mitrov a ajuns la 6 metri, față în față cu Stoian, dar șutul său a fost respins în corner de portarul buzoian. 

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, Wiktroski, Tud. Oltean – Gaitan, A. Lopez – Al. Munteanu (min. 78 Pațurcă), Ekollo (Cârstocea 58′), Cr. Ciobanu  – Chică-Roșă (min. 76 Kanda). Antrenor: Cristian Pustai

FC Buzău se menţine în continuare pe locul 5 şi va juca etapa următoare în Crâng, cu Unirea Dej.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAproape 7.500 de noi infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația din fiecare județ!
Articolul următorDoi motocicliști din Brăila accidentați pe DN10, în afara localității Unguriu