FC Buzău s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după o victorie cu 3-0 (1-0) în fața celor de la Dunărea Călărași, după o partidă în care echipa lui Cristi Pustai nu a forțat pentru acest succes. 

FC Buzău a dominat meciul de la cap la coadă și au avut o primă ocazie de a deschide scorul în minutul 14. Gaitan a fost faultat la 19 metri de poartă, ușor lateral stânga. Pațurcă a executat lovitura liberă, dar mingea a lovit transversala și a sărit peste poarta apărată de Popa. În minutul 28 Ciobanu a încercat un șut, dar portarul a reținut fără probleme. În minutul 31 Pațurcă bate un corner din dreapta, Vîrtej reia cu din 7 metri, mingea se îndreaptă periculos către poartă, dar Sălceanu a respins de lângă bară. 

Contrar cursului jocului, în minutul 34 Dunărea Călărași a avut o ocazie de gol după o pasă a lui Boiangiu pentru Moise, care a trecut de doi adversari li a șutat de la 18 metri, însă mult peste poartă. Un minut mai târziu Munteanu centrează din dreapta careului, Ciobanu lasă mingea care ajunge la Ekollo în centrul careului, iar apoi a tras din întoarcere, însă slab, iar Popa a reținut fără probleme. 

În minutul 39 Ciobanu a pătruns din dreapta și pasează în fața careului pentru Pablo Gaitan, iar mijlocul Buzăului a pus latul piciorului drept pe linia de 16 metri și a trimis direct în vinclu, fără speranțe pentru Albert Popa, care a plonjat după minge, însă nu a ajuns-o, 1-0. 

În minutul 50 Cristian Ciobanu luat pe  cont propriu o minge din propria jumătate, a trecut de mai mulți adversari și a pătruns în careu pe dreapta, și a tras pe jos din 13 metri, cu dreptul, la colțul lung, 2-0. 

În minutul 57 Cristian Avram a șutat din centrul careului, lateral stânga, dar puțin peste poartă. În minutul 62 Oltean a șutat de la 22 de metri, dar Popa a respins în corner. Peste 3 minute Chică-Roșă a primit o minge în stânga careului, a preluat și s-a întors spre poartă, apoi a șutat pe jos spre colțul lung, însă mingea a trecut de puțin pe lângă bară. În minutul 74 Stoica pătrunde în viteză în careu, pe stânga, talonat de Ghinga și trage mult pe lângă prima bară. Un minut mai târziu, la o fază combinativă a Dunării călărași, același Stoica a trimis cu capul din 8 metri, însă în brațele portarului Cristian Avram. În minutul 77 Chică-Roșă trage cu stângul, puternic, din 17 metri, poziție centrală, dar Popa a prins fără probleme. 

În minutul 79 Kanda a stabilit scorul final după ce a pătruns în careu și l-a fentat și pe portarul Popa trimițând în poartă din 4 metri lateral dreapta. Marius Leca putea interveni pe linia porții, însă a ridicat piciorul și a lăsat balonul să treacă, 3-0. 

În minutul 86 oaspeții au avut o lovitură liberă din preajma careului, lateral stânga, dar Stoica a trimis pe colțul scurt, în plasa laterală.

FC Buzău: Cr. Avram – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski (Ghinga 69′), Tud. Oltean – Gaitan (C. Toma 82′), Pațurcă – Cr. Ciobanu, Ekollo (Kanda 46′), Al. Munteanu (Cip. Petre 69′) – D. Rogac (Chică-Roșă 46′). Antrenor: Cristian Pustai

Dunărea Călărași: Alb. Popa – Țenea (Al. Iul. Stoica 54′), Bg. Matei (Vultur 69′), M. Leca, Sălceanu  – C. Avram – D. Filip, Boiangiu, Rob. Ivan, Moise (Blidar 85′) – Dr. Grigore (Al. I. Popescu 54′). Antrenor: Marius Milea

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPrins în flagrant când fura furaje
Articolul următorEXCLUSIV „Legile Puterii”: Cum fentează românii verificarea certificatului verde COVID