FC Buzău a câștigat astăzi dimineață amicalul cu Petrolul Ploiești, scor 1-0 (1-0). Partida de la Râmnicu Sărat a început la ora 11:00. Unicul gol al întâlnirii dintre cele două formaţii a fost înscris în prima repriză a jocului de către Ekollo, fost jucător la Petrolul, în minutul 28. 

Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost petroliștii, la o fază la care Buia (11) n-a profitat de poziția bună în care a ajuns după o eroare de plasament a lui Ghinga și a trimis, cu capul, în brațele lui Stoian. Dincolo, Avram a respins șutul expediat, din afara careului, de către Cârstocea (22), pentru ca, imediat, Diarra (24) să rateze ținta cu o reluare din preajma porții adverse. Echilibrul s-a rupt după reușita lui Ekollo (28), camerunezul marcând cu un șut din 7 metri o centrare venită, de pe dreapta, de la Ciobanu. Până la pauză „lupii” au avut în mai multe rânduri șansa egalării, dar Saim Tudor (33 – lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, bătută direct pe poartă, la care Stoian a respins în corner), Mejers (38 – „cap” peste poartă, după un corner de pe stânga) și, mai ales, Diarra (41 – minge trimisă, cu capul, în transversală, după o centrare perfectă a lui Țicu) n-au reușit să fructifice oportunitățile apărute.

Jocul a continuat să fie echilibrat și după reluare, fără, însă, să se mai și înscrie, așa încât scorul a rămas cel consemnat din minutul 28. Nițescu (81) a rămas singur pe stânga, dar a tras în blocajul lui Cristian Avram, pentru ca, la rândul lor, buzoienii să fie periculoși la șuturile lui Zamfir (87) și Andronic (89), primul respins, de către Cebotari, de lângă bară, iar cel de-al doilea „explodând” în transversala porții petroliste.

FC Buzău: Stoian – Oțeliță, Wirtorski, Ghinga, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Olteanu – Chică-Roșă. Au mai jucat: Cr. Avram – David, Munteanu, Zamfir, Vârtej, C. Petre, Neacșu, Keita, Andronic. Antrenor: Cristian Pustai.

Petrolul: R. Avram (46 Cebotari) – Pârvulescu (85 Niță), Meijers (70 Olaru), Manolache (60 Huja), Țicu – S. Pană (85 Enache), Cebotaru (46 Seto) – Bratu (85 D. Ilie), Buia (46 Vajushi), Saim Tudor (70 Nițescu) – Diarra (60 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.

Imagine

foto: fc petrolul ploiesti

Sursa: Realitatea de Buzau