Europa va avea un încărcător unic pentru toate telefoanele mobile până în toamna anului 2024, potrivit unui acord UE. 

 

Toate smartphone-urile și tabletele ar trebui să utilizeze un încărcător comun, conform unui acord provizoriu al Uniunii Europene încheiat marți, cel mai mare impact fiind pentru Apple, care va fi astfel obligată să renunțe la încărcătorul Lightning.

Planul ar obliga toate companiile – în special Apple – să facă telefoane, tablete și camere digitale să utilizeze încărcătorul USB-C, au anunțat negociatorii europeni. Aproximativ 15 tipuri de produse sunt incluse în acest acord, inclusiv căști și console de jocuri video.

 

Planul, dezvăluit anul trecut, a fost aprobat provizoriu marți. Comisia Europeană estimează că această mișcare va aduce consumatorilor economii de aproximativ 250 de milioane de euro în fiecare an. Parlamentul European și 27 de țări UE trebuie să semneze acordul.

Producătorii de telefoane și tablete vor trebui să se conformeze până în toamna lui 2024. Producătorii de laptopuri vor primi mai mult timp să facă schimbarea, negociatorii oferind companiilor 40 de luni să se adapteze, după intrarea în vigoare a noilor reguli.

 

„Un încărcător obișnuit este de bun simț pentru numeroasele dispozitive electronice din viața noastră de zi cu zi”, a declarat comisarul pentru piața internă Thierry Breton. „Consumatorii europeni vor putea folosi un singur încărcător pentru toate dispozitivele lor electronice portabile – un pas important pentru a spori confortul și a reduce risipa”, spune el.

Articolul precedentVremea 8 iunie – În ce zone va fi în continuare instabilă vremea
Articolul următorATENȚIE! Au revenit campaniile de phishing pe Facebook