Un an fără lapte, corn şi fructe în şcoli. Aici s-ar putea ajunge în judeţul Buzău, unde de la începutul anului şcolar elevii nu au beneficiat nici măcar o zi de produsele guvernamentale pe care ceilalţi elevi din regiune le primesc zilnic.

Toate încercările Consiliului Judeţean Buzău de a asigura lapte şi corn în şcolile din judeţ s-au soldat cu un eşec din cauza birocraţiei excesive.

Dacă în urmă cu aproape o lună, lucrurile păreau că ar putea intra pe făgaşul normal, iar elevii ar fi trebuit să primească laptele şi cornul, o nouă modificare legislativă întârzie din nou finalizarea procedurilor pentru derularea acestui program. Mai exact, Consiliul Judeţean este acum obligat să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului şi a fructelor în şcoli.

Procedurile sunt foarte greu de îndeplinit. E nevoie de timp, dar şi de personal calificat care să se ocupe de buna desfăşurare a programului laptele şi cornul.

După ce toate primăriile vor fi consultate, Consiliul Judeţean are la dispoziţie 15 zile pentru a relua toate procedurile de liciaţie. În condiţiile în care anul şcolar se va încheia în patru luni este puţin probabil ca toate procedurile să se încheie până la finalul cursurilor.