Reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Cei mai tineri dintre participanții la trafic sunt și cei care, de multe ori, pot fi implicați în accidente rutiere, fie pe fondul neatenției manifestate în trafic, fie din cauza necunoașterii regulilor de circulație pe drumurile publice.

Pentru a preveni astfel de situații, ieri, 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu micuții din cadrul Grădiniței cu program prelungit Cei 7 pitici, din Buzău, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă, de educație rutieră.

Copiii prezenți au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.

Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți.

Micii pietoni au fost încântați de cele prezentate, totodată exprimându-și dorința ca și pe viitor să mai participe la astfel de activități alături de polițiști.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorBănuit de furt calificat depistat de polițiști