Decizie importantă luată de producătorul de agent termic din Buzău, Ecogen Energy, cel care, începând cu 2 aprilie, nu a mai furnizat energie termică Regiei Autonome Municipale, iar 8000 de apartamente au rămas în frig, iar 27.000 de copii au înghețat în creșe, școli și licee.
Acționarii societății s-au întâlnit într-o Adunare Generală și au votat intrarea în insolvență. Pasul a fost anunțat încă de la începutul lunii aprilie pe motiv că a adunat foarte multe datorii către furnizorul de gaze. Decizia intrării în insolvență reprezintă o problemă pentru societatea de termoficare a orașului, care trebuie să asigure apă caldă și căldură pentru mii de abonați care încă își spun speranța că vor avea aceste servicii în continuare și nu vor fi nevoiți ca în doar câteva luni să investească bani în propriile sisteme de încălzire.
„Adunarea Generală a Acționarilor de la Ecogen Energy a votat intrarea în insolvență a Ecogen Term. Deocamdată populația nu este afectată, primește apă caldă de la Ecogen Energy și de la centralele din Micro XIV până începe sezonul rece”, a declarat Aurel Gubandru, director RAM Buzău.
Autoritățile caută soluții pentru viitorul sezon rece. În primul rând, în școli, creșe și licee se vor monta centrale termice, iar pentru încălzirea populației se vor găsi soluții punctuale, pentru fiecare cartier în parte.
Articolul precedentGloria, victorie cu Brăila, la ultima reprezentație a sezonului
Articolul următorÎncă un cutremur a zguduit Buzăul. 14 seisme de la începutul lunii.