Intervenția pompierilor buzoieni și a celor chemați din județele învecinate pentru stingerea incendiului declanșat ieri, la orele 18.00, la depozitul de deșeuri reciclabile al unei firme buzoiene, s-a prelungit până în cursul acestei zile.

Din momentul anunțării evenimentului, aproape 200 de persoane au fost evacuate de jandarmi și polițiști din 2 blocuri și mai multe case situate în proximitatea depozitului, acestora fiindu-le permisă revenirea în locuințe la ora 23.30, după ce prefectul Carmen Ichim – care a coordonat intervenția – și inspectorii șefi ai ISU Buzău, IJJ Buzău și IPJ Buzău au stabilit că riscurile la adresa populației din zonă au fost eliminate.

După lichidarea ultimelor focare care ar fi putut duce la reizbucnirea incendiului, pompierii și polițiștii buzoieni au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor acestuia.

Prefectul Carmen Ichim mulțumește tuturor forțelor implicate care, prin intervenția lor, au evitat producerea de victime omenești și au limitat pagubele materiale, precum și cetățenilor evacuați temporar care au înțeles gravitatea situației și au respectat indicațiile forțelor MAI.

Articolul precedentBustul Mareșalului Alexandru Averescu, dezvelit azi
Articolul următorIncendiu, după incendiu ! Arde în Broșteni !