După apariția suspiciunii de Pestă Porcină Africană la Puiești, autoritățile sanitar-veterinare au decis primele măsuri. 90 de animale au fost ucise joi seara.

DSVSA a informat că a dispus ca măsuri sacrificarea a 14 porci adulți și 76 sugari sau între 20-40 kg din exploatația cu suspiciune de PPA de la Puiești.

Conform DSVSA, acestea sunt măsurile imediat necesare pentru protejarea efectivelor de porci din zonă și limitarea pagubelor.

Reamintim, in judetul Buzău, după Pănătău și Pătârlagele, virusul pare să fi ajuns și la Puiești, comună de lângă Râmnicu Sărat.

Doi porci au murit miercuri seară la o fermă amenajată în locul fostului CAP de la Puieștii de Jos.

Medicul veterinar a fost sesizat de proprietar, iar apoi la fața locului s-a deplasat echipa de intervenție rapidă de la DSV Buzău. Între timp, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău a trimis probe către laboratorul IDSA București. Rezultatele analizelor sunt așteptate mîine.

Virusul pestei porcine africane a apărut mai întâi în comuna Pănătău, la începutul lunii august. A fost descoperit și confirmat, în urma analizelor, la finele săptămînii trecute.

Pentru suspiciunea de la Puiești, probe prelevate de la 4 porci au fost trimise la analize la Bucuresti, iar rezultatele sunt asteptate vineri.

Articolul precedentNou focar al pestei porcine, la Buzău
Articolul următorSuspiciunea de Pestă Porcină Africană de la Puiești a fost confirmată de IDSA