Lovitură în justiție! După gafele și indiferența judecătoarei din Dosarul 2 Mai, acum și Parchetul Mangalia se opune unei pedepse mai dure pentru Vlad Pascu, tânărul care a omorât doi tineri după ce a urcat drogat la volan. Astfel, se conturează tot mai mult scenariul în care Pascu ar putea fi eliberat. 

Un rol-cheie în dosarul 2 Mai îl are procurorul de ședință, care la începutul lunii aprilie s-a opus schimbării încadrării juridice pentru Vlad Pascu, în omor calificat.

Atitudinea este total neobișnuită în practica judiciară, acolo unde procurorii sunt cei care pledează pentru pedepse cât mai aspre pentru inculpați. În cazul lui Vlad Pascu, însă, aliatul neașteptat vine în calitatea reprezentantului Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Dosarul 2 Mai. Apărarea lui Vlad Pascu a cerut ”contul în care să facă plata”! Dezvăluiri halucinante făcute de avocatul victimelor

Cu alte cuvinte, procurorul a cerut instanței o pedeapsă mai blândă pentru Vlad Pascu, bazându-se exclusiv pe rechizitoriul întocmit de Parchetul Mangalia, care nu ia în calcul infracțiunea de omor calificat. 

Pe de altă parte, dacă nu s-ar fi opus cererii, procurorul ar fi fost obligat să admită că rechizitoriul a fost întocmit greșit.

La finalul lunii aprilie, procurorul s-a opus și cererii de amânare a ședinței, depusă de avocații victimelor, până după audierea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu la CSM. 

Dosarul 2 mai. Înregistrarea din sala de judecată: momentul în care Ancuța Popoviciu întreabă dacă Sebi, băiatul ucis de Vlad Pascu, este prezent – AUDIO

În cazul în care judecătoarea ar fi fost suspendată, procesul s-ar fi reluat de la zero, fapt care l-ar fi dezavantajat în mod evident pe Vlad Pascu. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMedicul Irinel Popescu, detalii despre starea de sănătate a lui Mihai Leu
Articolul următorMarcel Ciolacu nu crede că România ar trebui să dea sistemul de apărare Patriot Ucrainei