Trei persoane, dintre care doua din Buzau, au fost lovite de fulger la Sarmisegetusa Regia, în munții din zona Orăștiei. O persoană a  decedat. Cei care au supraviețuit sunt Cornel Dumitrașcu, directorul Poliției Locale și prietena sa.

Cei trei se aflau în situl arheologic de la Sarmisegetusa când s-a declanșat furtuna. Este vorba de doi bărbați și o femeie.
Un bărbat și-a pierdut viaţa, iar Cornel Dumitrașcu, directorul Poliției Locale și prietena sa, aflaţi în vizită la situl arheologic, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă. Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, doi soţi din Pogoanele, judeţul Buzău, potrivit ISU Hunedoara.
Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Orăştie.
Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii. Bărbatul decedat, de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia.

Centrul judeţului Hunedoara s-a aflat sub incidenţa unui cod galben de vreme rea caracterizat de averse, ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindina şi descărcări electrice.
Articolul precedentPolițist buzoian, mort într-un accident cumplit la Brașov
Articolul următorGloria, victorie în deplasare, cu Ripensia