Miron Mitrea a făcut dezvăluiri incendiare, duminică seara, la emisiunea Culisele Puterii, de la Realitatea PLUS. El a prezentat pașii din spatele nominalizării lui Dacian Cioloș drept premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis. Ce jocuri au fost făcute, dar și care este strategia președinteleui Iohannis, despre toate acestea a vorbit Miron Mitrea, în exclusivitate.

Dâncu a încercat  îl convingă pe Marcel Ciolacu să meargă ca prim-ministru al PSD, care este cel mai mare și mai serios partid din România. S-a încercat  îl pună în dificultate pe Ciolacu. Iohannis ar fi făcut asta ca pedeapsa  și-a permis să inițieze acea moțiune de cenzură. Nu a fost singurul, au mai fost doi-trei care au inecract  îl împingă (pe Ciolacu  meargă la consultările de la Cotroceni cu propunerea ca el  fie premier  -n.r.). L-am felicitate că a refuzat  intre în jocul lui Iohannis și al echipei conectate prin Servicii, prin Dâncu, Coldea. Așa a ajuns dl. Cioloș desemnat. Dacă dl. Ciolacu nu refuza, ar fi fost în locul lui Cioloș și nu avea nimic de câștigat. Dacian Cioloș a ajuns întâmplător ( fie premier desemnat -n.r.). A fost una din cele două ținte. Ținta numărul 1 a fost dl. Ciolacu și el nu s-a lăsat. Tinata numărul 2 a fost Cioloș.

Liberalii, seara l-au votat pe Cîțu (propunere de premier – n.r.). Apoi a sunat șeful lor și le-a zis: Ați înnebunit?! Dacă îl punem pe Florin, pierde din prima. Era ideea  îl pună pe Ciolacu și n-a mers. L-a propus pe Cioloș și a acceptat. După ce cade Cioloș în Parlament, Iohahnis se va întâlni cu partidele. PNL va veni cu o propunere și chiar dacă nu va veni, Iohannis va desemnat un premier de la partidul care are majoritate în Parlament (…) Îl va propune pe Florin Citu. Zic că 75% Florin Citu nu trece nici acum. Hai că n-o fi 75%. 60%. 50%. Va veni, va pica. Ne apropiem de iarnă, vin Sărbătorile, vine frigul, suntem în pandemie. Ne îndreptăm cu pași siguri și înceți către anticipate în primăvară viitoare”, a afirmat Mitrea. 

Mitrea crede că Florin Cîțu are în minte următorul scenariu: „Cred că după ce Klaus Iohannis mă va nominaliza, toată lumea mă va vota. Poate nu și nemernicii ăia de la AUR, care mi-au făcut plângere penală pentru că am încercat să le cumpăr oameni (…)”. 

În opinia să, ceea ce îi definește pe cei doi lideri liberali (Orban și Cîțu – n.tr.) este că „nu vor vorbi cu PSD”. 

Comentatorul politic a abordat și subiectul alegerilor anticipate, spunând: „Iohannis ar fi putut să iasă și să spună că ne aflăm într-o criză politică fără precedent. Că nu sunt soluții, să dizolve Parlamentul (…), dar nu o spune pentru că în continuare se comportă ca și președintele PNL și atunci nu are niciun interes. De aici apare și nevoia de a-l suspenda. Dacă nu se va conforma s-ar putea că în primavară să avem două rânduri de alegeri. Suspendarea poate să vină de oriunde. Nu mi-e clar de ce Ciolacu se ferește să vorbească despre asta. AUR, dacă inițiază, noi votăm (suspendarea -n.r.)”. 

CITEȘTE ȘI: Miron Mitrea: Cioloș știe că acest guvern nu are nicio șansă să treacă. Face un gest de de imagine inteligent de asumare a răspunderii

Articolul precedentMiron Mitrea: Guvernul a ratat și campania de vaccinare și pregătirea valului 4. Toți au fost preocupați să ia scaunul lui Orban și să i-l dea lui Cîțu
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL/ Țara „arde”, liderii politici se distrează pe bărci de lux