Vineri după amiază, pe stadionul Municipal din Râmnicu Sărat, s-a jucat derby-ul seriei a II-a din Liga a 3-a, CSM RM. Sărat – Metalul Buzău, ambele cu maxim de puncte după patru etape. Meciul a fost unul echilibrat, în care ambele echipe au dorit să-și păstreze invincibilitatea și au jucat prudent, fără a risca prea mult pe faza ofensivă. La fluierul final al arbitrului Mihai motan din Târgoviște, scorul a fost cel de la începutul meciului, 0-0. 

Partida de la Rm. Sărat a început într-o notă de ușoară dominare a celor de la metalul, care au avut o posesie mai bună în primele 25 de minute, dar fără ocazii de gol la poarta lui Toader. După minutul 25 gazdele au preluat inițiativa și s-au instalat în terenul oaspeților, iar în minutul 31 au avut o primă ocazie de gol. Roman a executat un corner de pe partea stângă, Ghinga a respins din fața porții și mingea a ajuns la Ignat, care a șutat pe jos, de la 7 metri, dar mingea l-a lovit pe Puiu și a ieșit din nou în corner.

În minutul 42 Moldovan a avut o acțiune personală, a pornit de la 40 de metri și a pătruns în careu, dar a fost deposedat de Năstase în momentul în care se pregătea să șuteze. În minutul 45 CSM-ul a avut o lovitură liberă de la peste 25 de metri, ușor lateral dreapta. Roman a executat și a centrat în careu, iar Ignat a reluat cu capul prea slab pentr a-i da emoții portarului Dinu și scorul la pauză a rămas 0-0.

Repriza a doua a continuat cu un joc spectaculos, dar fără multe situații de gol, fiecare echipă așteptând greșeala celeilalte și a da lovitura decisivă. În minutul 60 Oprea a executat o lovitură liberă de la 29 de metri, poziție centrală, dar șutul său în forță, pe jos, a fost reținut de portarul Toader. Trei minute mai târziu Antone a șutat de la distanță, portarul Toader a respins în lateral, Cocârlă, venit din spate a retrimis în fața porții, iar Puiu, din 2 metri a trmis pe lângă poarta gazdelor. 

În minutul 70 Tudorică a executat o lovitură liberă de la circa 27 de metri, dar a șutat mult peste poarta gazdelor. Un minut mai târziu, Metalul a avut o nouă acțiune periculoasă pe partea stângă a atacului lor, au pătruns până în careu și mingea a fost întoarsă de Tudorică la 8 metri, pentru Antone, dar acesta a fost blocat de Ignat în momentul șutului și mingea a ieșit în corner. 

În minutul 80 gazdele au avut și ele o nouă ocazie de gol. Ceaușel a executat o lovitură liberă de la centrul terenului și a trimis mingea până în preajma careului celor de la Metalul, Ignat a preluat mingea și a pătruns în careu, apoi i-a pasat lui Roman, în cetrul careului. Mijlocașul gazdelor a driblat doi adversari, dar a șutat cu stângul, de la 8 metri, pe lângă poarta lui Dinu. 

În minutul 90+3 Ignat a scăpat spre poarta oaspeților, a șutat de la 20 de metri în Ghinga, mingea i-a revenit jucătorului gazdelor care a șutat de la 18 metri, pe jos, dar pe lângă poartă. Meciul s-a terminat după o loviturăliberă de la circa 30 de metri, executată de Puiu înalt în careu, dar gazdele au reușit să respingă, după care arbitrul Mihai Motan a fluierat finalul unui meci al orgoliilor, în care ambele echipe parcă au așteptat să dea lovitura decisivă. 

CSM RM: Sărat: Toader – Calotă, Ceaușilă, Ioniță, Năstase – Danciu (min. 82 Mateiciuc), D. Oprea, I. Roman, Ignat – Socol (min. 77 Cl. Ionescu), Constantinescu. 

Metalul Buzău: I. Dinu – Nedelcu, Ceaușu, Ghinga, Mihai – D. Antone (min. 82 Marcu), D. Stan (min. 82 Tarsa), Tudorică, M. Cocîrlă (min. 68 C. Bardaș)- Fl. Puiu, Ad. Moldovan 9min. 68 P. Batin).

După acest rezultat de egalitate ambele echipe rămân pe primele două locuri, cu câte 13 puncte, despărțite de golaveraj, fiind neînvinse după primele 5 etape. În etapa a VI-a, Metalul Buzău va juca pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, ultima clasată în seria a II-a, iar CSM Rm. Sărat va juca în deplasare, cu Dinamo Bacău. 

https://www.facebook.com/CSMRamnicuSarat

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDosar penal pentru furt de arbori din liziera de protecţie ce delimitează comunele Largu şi Ruşeţu
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET