Metamorfoza maidanului de la Concas, locație pe care se amenajează terenurile de antrenament ale Academiei LPS,  aproape completă

Ceea ce devenise în ultimii 15 ani un teren viran, groapă de gunoi și focar de infecții s-a transformat într-o bază sportivă de ultimă generație, destinată formării și perfecționării viitorilor fotbaliști buzoieni. Complexul construit pe locul fostei arene Concas este aproape gata și va găzdui primul meci al juniorilor de la LPS, la începutul lui august. Elevii de la Sportiv vor beneficia de un teren cu un gazon impecabil, de dimensiuni maxime, de un teren de antrenament gazonat și de un al treilea teren sintetic. De asemenea, baza a fost dotată cu vestiare moderne și o instalație de irigare a gazonului computerizată.

Inaugurarea complexului este programată la începutul lunii August, dată care coincide cu debutul Ligii Elitelor, la juniori. Academia Liceului Sportiv va activa în cel mai înalt eșalon la nivelul juvenil și va concura împotriva unor echipe precum Viitorul, Dinamo, Craiova sau FCSB. Mai mult, cel puțin două dintre meciurile disputate pe terenul din Micro14 vor fi difuzate în direct, de un post de televiziune cu acoperire națională.

Zilele următoare, constructorul bazei va monta și o tribună cu 250 de locuri.

Pe terenurile bazei din spatele Filaturii se vor antrena 13 grupe ale Liceului Sportiv.

Fosta arenă Concas se voia a fi, în momentul în care a fost construită, una dintre cele mai moderne și mai mari arene din România. Planurile prevedeau un stadion de 50000 de locuri, săpat în terenul viran din spatele Filaturii. După revoluție, însă, lucrările au fost sistate, schelele de metal care ar fi trebuit să susțină tribunele au fost furate și predate la fier vechi iar terenul din zonă s-a transformat într-o groapa de gunoi.

Articolul precedentNoi cutremure înregistrate în zona Buzăului
Articolul următorAutoutilitară mistuită de flăcări, în doar cîteva minute