Românii care s-au vaccinat dar nu au primit certificatul COVID vor ști cum să obțină documentul dacă vor apela la un call center. Anunțul a fost făcut marți de președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Persoanele vaccinate care nu au primit certificatul digital COVID, pentru că au fost înscrise de alte persoane în sistemul informatic, vor putea suna la un număr de call center disponibil la nivel naţional, de unde vor putea obţine informaţiile necesare pentru remedierea situaţiei.

Întrebat cum pot să obțină certificatele verzi persoanele care nu le-au primit, Valeriu Gheorghiță a răspuns că „pentru această situaţie există un număr de call center disponibil la nivel naţional: 021.414.4425, acolo se vor obţine toate informaţiile.

Din punct de vedere practic se trimite copie după adeverinţa de vaccinare şi copie după cartea de identitate, acolo se verifică dacă persoana respectivă este în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, se identifică centrul, pentru că pe adeverinţă se menţionează centrul de vaccinare unde a fost vaccinată persoana respectivă.

Dacă nu figurează în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, se verifică în centrul de vaccinare documentele, şi anume faptul că persoana a semnat consimţământul informat, şi-a efectuat chestionarul de triaj, practic au fost completate aceste documente care nu fac altceva decât să ateste că într-adevăr persoana a fost în centrul respectiv şi atunci se reintroduc aceste date în registrul şi se poate genera certificatul digital şi în felul acesta se poate efectua şi doza trei, doza de rapel, doza de booster, pentru că nu e vorba doar de certificat.

Sunt multe persoane care aşa au aflat că, practic, s-au suprascris datele peste evidenţa lor prin faptul că nu erau recunoscute ca persoane eligibile pentru administrarea dozei de rapel”, a declarat președintele CNCAV, marţi, în conferința săptămânală despre vaccinarea anti-COVID-19 de la Palatul Victoria.

Despre verificarea datelor persoanelor respective la centrle de vaccinare, șeful CNCAV a precizat că „aceste documente sunt regăsite, persoanele respective au adeverinţa de vaccinare, se reintroduc în baza de date şi îşi vor putea genera certificatul digital”.

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. PNL se face frate cu PSD până trece guvernul
Articolul următorBilanț COVID 3 noiembrie. Scade numărul infectărilor și al deceselor, dar cifrele rămân alarmante