Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca

Anchetatorii trebuie să verifice acum dacă masacrul de la spital ar fi putut fi prevenit de angajații care se aflau în tură în momentul tragediei.

Sindicaliștii se plâng că numărul de angajați care trebuie să îi supravegheze pe bolnavi este insuficient și spun că au informat ministrul despre această problemă care nu a luat însă nici o măsură.

„Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l- a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le–am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor” se arată în comunicatul de presă al Sanitas Săpoca.

Bărbatul care a ucis 4 oameni, zdrobindu-le capetele, nu are un trecut infracțional, spun surse din poliția buzoiană. Între timp, doi pacienți răniți grav au fost trimiți cu elicopterul, la București iar alți cinci ar putea fi direcționați către spitale din capitală. Zece pacienți au ajuns dimineață la Spitalul Județean, dintre care trei în comă.

Articolul precedentAtac violent la Săpoca. 4 pacienți morți și 9 răniți
Articolul următorUn șofer buzoian beat a băgat doi oameni în spital