După zeci de sesizări din partea locatarilor din Dorobanți, care s-au plâns de zgomotul și de vibrațiile cauzate de cazanul montat la punctul termic 4, o echipă mixtă a efectuat un control.

Prefectul Carmen Ichim, împreună cu reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului s-au întâlnit cu responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Buzău și ai RAM Buzău la PT 4 din cartierul Dorobanți 1, pentru a veirifica dacă sesizărilor primite din partea unor locatari din zonă sunt întemeiate.

”Cu această ocazie, prefectul Județului Buzău și membrii echipei mixte de control au constatat că pe amplasamentul respectiv a fost adus și se află în curs de montare un ventilator de aer cu convertizor de frecvență care, conform conducerii RAM Buzău, va duce la diminuarea semnificativă a zgomotului care a produs disconfort locuitorilor din vecinătate. De asemenea, coșurile de evacuare a gazelor sunt izolate cu saltele din vată minerală, iar cel aferent cazanului de 10 Gcal/h dispune și de o izolație din panouri tristrat în partea inferioară, pentru atenuarea impactului fonic. După finalizarea operațiunii de montare a noului ventilator, vor fi efectuate noi determinări ale nivelului de zgomot de către o firmă acreditată RENAR”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

Articolul precedent60 de ani de închisoare. Trei frați, condamnați pentru uciderea unui vânzător de sare
Articolul următorNoi focare de pestă porcină africană, confirmate în județul Buzău