Biroul Județean al USR Buzău a decis, marți seară, excluderea din partid a fostului președinte de dinainte de fuziunea cu fostul PLUS, Irinel Petrică Cîrstea. În urma acestei decizii acesta și-ar putea pierde și uncția de consilier local municipal, dacă decizia Biroului Județean decizia va rămâne definitivă.

Motivul pentru care acesta a fost exclus este însă unul ridicol: delict de opinie. Mai precis, acestuia i s-a imputat poziția pro-referendum, contrară celei a actualului lider USR Buzău, Mihai Răzvan Moraru, dar și o postare pe rețelele de socializare în care acesta spunea că nu va susține niciodată o nouă gașcă de hoți și un penal în funcții publice, fără a face referire strict la o anumită persoană.

De același delict de opinie se face „vinovat” și deputatul Emanuel Ungureanu, un alt susținător al referendumului pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești. Numai că Ungureanu, care este singurul parlamentar USR al județului Buzău, nu poate fi „judecat” de Biroul județean, ci doar de Biroul Național, unde majoritatea este deținută din oameni proveniți din fostul USR condus de Dan Barna, drept pentru care este greu de crezut că această structură de conducere va lua în serios o sesizare a oamenilor lui Moraru pe acest subiect. 

Consilierul local USR Irinel Cîrstea a spus că va contesta decizia BPJ la Comisia de Arbitraj Județeană și dacă nici aici nu va avea câștig de cauză va apela la Comisia de Arbitraj Națională. De asemenea spune că Constituția și Codul Administrativ îl apără și nu își poate pierde calitatea de consilier local pentru o opinie care era divergentă celor din noua conducere a USR Buzău, în care fostul PLUS au majoritate. 

Cîrstea a spus că s-a poziționat pentru unirea Buzăului cu Țintești încă din luna mai, când era încă președintele USR-PLUS, dar după alegerile interne, în septembrie, a primit un avertisment scris pentru această poziționare din partea noii conduceri județene. De asemenea, acesta a spus că și în programul USR este un punct care prevede o reformă administratoivă, iar unirea unei comune cu municipiul ar putea fi un prim pas spre o astfel de reformă administrativă. 

Cîrsea este unul dintre cei mai vocali consilieri în CLM Buzău.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Bombă lansată de Liviu Alexa: Se joacă din greu pentru impunerea lui Cioloș, s-au mobilizat Ardelean, Boc, Ioan Rus. Surpriza de la FMI
Articolul următorSURSE: Ludovic Orban părăsește grupul parlamentar al liberalilor – El va conduce FORȚA LIBERALĂ