Conducerea Primăriei anunță falimentarea iminentă a Regiei de termoficare. Anul viitor, sistemul centralizat de încălzire va fi regândit, iar autoritățile vorbesc despre o altă societate care ar putea gestiona rețeaua de alimentare cu energie termică.

Un studiu privind stabilirea zonelor unitare de furnizare a căldurii în orașul Buzău a stârnit controverse în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal.

Studiul dezbătut în ședința de astăzi presupune stabilirea a două zone de interes pentru distribuția de agent termic: una în care se vor menține, pe cât posibil, actualii utilizatori cu apartamentele racordate la sistemul centralizat și a doua unde alimentarea imobilelor se va face prin alte sisteme de încălzire. Documentul a fost criticat de aleșii din opoziție. Ei au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu majoritatea voturilor din partea aleșilor PSD. După ședință, primarul Toma a explicat că, anul viitor, sistemul de încălzire va fi reformat.

Regia de termoficare nu va mai intra în ecuație, spune edilul-șef.

O altă societate ar urma să preia consumatorii de la rețeaua de termoficare, posibil și cu costuri mai mici pentru populație.

În momentul de față, agentul termic este furnizat de Regia Autonomă Municipală, după amenajarea unei noi surse, la PT 4 DIN Dorobanți.

Articolul precedentScade vârsta de pensionare în România, măsurile se aplică din 17 noiembrie. Care sunt condiţiile şi cine va beneficia
Articolul următorVești bune pentru buzoieni! Prețul gigacaloriei rămâne neshimbat iarna aceasta