Concurență mare pe unele dintre posturile de director de școală din județul Buzău, dar și multe unități școlare la care nu există nici măcar un candidat. Concurența cea mai mare se înregistrează la cele mai cunoscute școli din municipiu.

Cu câteva zile înainte de ultima etapă a concursului organizat în această perioadă, candidații pentru posturile de director de școală și-au depus opțiunile cu privire la unitățile pe care vor să le administreze. Unii candidați s-au înscris pentru un singur post, alții, în schimb, au optat pentru funcțiile din mai multe unități, urmând să se decidă ulterior, în funcție de rezultatele concursului. Majoritatea școlilor renumite au câte 2 candidați pe post, însă sunt și școli precum Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, Liceul de Arte „Margareta Sterian” sau Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele care au câte 3 candidați pe posturile de director.

Cea mai acerbă luptă este la Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Buzău, unde sunt 5 candidați pe postul de director adjunct, dar și la Școala Nr. 11, unde sunt 4 candidați pe postul de director și 5 candidați pe postul de director adjunct. Și la Școala din Țintești sunt 3 candidați pentru postul de director adjunct și doi pentru director plin, unul dintre candidați înscriindu-se pentru ambele funcții. Și pentru școlile din Vadu Pașii, Topliceni, Siriu, Ziduri, Pănătău sau Glodeanu -Siliștea sunt câte trei candidați pentru funcția de director.

Cei 157 de candidați care se luptă pentru funcțiile de conducere au putut selecta mai multe școli unde vor să fie directori, motiv pentru care, în acest moment, sunt 301 de înregistrări.

În cazul unităților școlare unde nu este niciun candidat sau unde niciun candidat nu va promova ultima probă a concursului, Inspectoratul Școlar Județean Buzău va numi un director cu delegație, până la organizarea unui nou concurs. 

Ultima probă a concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți va începe pe data de 15 noiembrie și se va termina pe 8 decembrie. Această probă constă în susținerea unui interviu, în vederea ocupării unuia din cele 197 de posturi de conducere vacante.

Lista compeletă cu opțiunile candidaților, AICI.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFamilie din Videle, la limita supraviețuirii – trăiesc în frig și foamete. Mâncarea, un lux – VIDEO
Articolul următorIdentificați de polițiști cu 130 kg de floarea soarelui furate și încărcate în autoutilitară