Nouă candidați pe un loc, la concursul de angajare pe posturile de asistent medical debutant

Concurență acerbă pe posturile scoase la concurs, în această perioadă, de Spitalul Județean de Urgență Buzău. Pentru cele 47 de locuri de asistent medical, infirmieră sau îngrijitoare, s-au înscris peste 350 de participanți.

Cei mai mulți buzoieni sunt interesaţi de posturile de asistent medical debutant şi infiermier debutant, acolo unde 9 candidați au concurant pentru un loc de muncă în cel mai mare spital din județ.

Până la finalul perioadei de înscrieri, au fost înregistrate peste 350 de cereri. După proba scrisă, care a avut loc în urmă cu o săptămână, au mai rămas în cursă mai puțin de jumătate dintre cei înscriși.

Cei mai mulți concurenți au ţintit posturile de asistent medical debutant și infirmier debutant, unde nouă candidați s-au bătut pentru un loc.

Concursul a început în primele zile ale lunii august și s-a încheiat ieri, cu ultima probă, interviul. Reprezentanții Spitalului Județean Buzău spun că doar o treime dintre candidați au arătat că s-au pregătit temeinic pentru concurs.

Conducerea Spitalului Județean Buzau spune că numărul mare de candidați se explică, în primul rând, prin numărul mare de absolvenți ai școlilor postliceale sanitare. Totodată, printre concurenți se află și asistenți care activează în sistemul privat și care vor o slujbă la Stat, atrași de faptul că ar putea avea un loc de muncă stabil și mai bine remunerat.

Articolul precedentAu scăpat ca prin minune ! Trei tineri ocrotiți de șansă, după ce s-au răsturnat cu mașina
Articolul următorAccident grav, între Căldărușanca și Pitulicea. O persoană resuscitată, la fața locului