Decizia nu poate fi luată fără un ordin de la ministrul educației iar funcția nu este ocupată

Un grup de părinţi şi cadre didactice de la Şcoala nr. 6 Grigore Baştan au protestat luni, 21 octombrie, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean nemulţumiţi că nu se respectă decizia instanţei privind anularea comasării instituţiei de învăţământ cu școala nr. 16 Ion Creangă.

Pe 7 octombrie Curtea de Apel Ploieşti a decis suspendarea tuturor hotărârilor de comasare până la finalizarea procesului, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că nu pot lăsa elevii şi profesorii să se întoarcă la școala nr. 6 până nu primesc un ordin de ministru.

”Juristul Inspectoratului Şcolar şi chiar cei de la Ministerul Educaţiei ne-au spus telefonic că trebuie să aşteptăm ordinul de ministru. Până atunci nu are cine să semneze. Cu siguranţă ceea ce solicitaţi dumneavoastră se va întâmpla, dar nu se poate în acest moment”, le-a spus inspectorul general adjunct al IŞJ Nela Wamsiedel.

Reprezentanţii Federaţiei Educaţie Naţionale Buzău spun că nu este nevoie de niciun ordin din partea Ministerului Educaţiei atât timp cât instanţa a anulat toate hotărârile, respectiv două ordine de ministru, hotărârea Consiliului Local şi cea a Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar.

Sindicaliștii ameninţă că în cel mai scurt timp vor apela la executare silită pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel şi vor face plângere penală conducerii Inspectoratului Şcolar şi Primăriei.

La ieşirea din sediul Inspectoratului Şcolar protestatarii au anunţat că marţi, 22 octombrie, vor picheta şi sediul Primăriei, nemulţumiţi că autorităţile locale pun rezolvarea situaţiei pe spatele lipsei unui ministru.

Articolul precedentA fost confirmat primul caz de gripă din județul Buzău
Articolul următorOficialii Gloriei vor contesta raportul Curții de Conturi