Inspectoratul Școlar Județean a aprobat, astăzi, solicitarea Colegiului Național „B.P. Hașdeu” de trecere în sistem on-line a tuturor claselor acestei unități de învățământ. Solicitarea a fost aprobată în conformitate cu art. 3, al. 2 din Ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății, care specifică: „în situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB”.

Colegiul Național „B.P. Hașdeu” devine prima unitate de învățământ din municipiul Buzău care trece integral în on-line, și a doua din județ, după Liceul Tehnologic Rușețu, care învață în acest sistem începând de astăzi.

În acest moment, în județul Buzău sunt trei unități de învățământ care funcționează integral în sistem on-line: Liceul Tehnologic Rușețu, Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și Centrul Școlar de Educația Incluzivă, care a adoptat această formă de învățământ încă de la începutul anului școlar, însă din motive independente de pandemia de coronavirus, respectiv lucrări de modernizare a clădirii.

Astăzi, în județul Buzău au fost 210 clase care au funcționat în învățământ online, cu un total de 5357 elevi. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDacian Cioloș după întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor: ”Nu există altă formulă de guvernare la care noi să participăm, alta decât cea cu PNL, UDMR”
Articolul următorVIDEO Realitatea cruntă din spitalele românești. Imagini din timpul luptei cu boala care ia sute de vieți pe zi – declarații cutremurătoare ale pacienților Covid