Hidrologii au actualizat atenţionarea Cod galben de inundaţii, care rămâne în vigoare, până vineri dimineaţă, pe râuri din zece bazine hidrografice.

”Specialiştii I.N.H.G.A. au actualizat Codul galben, cu valabilitate începând de astăzi, de la ora 12:00, până vineri, la ora 9:00. Acesta vizează anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Mureş, Bistriţa, Moldova şi Suceava, în judeţele: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău”, a transmis, joi, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Astfel, în intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând riscul depăşirii cotelor de atenţie.

Articolul precedentClaudiu Târziu: Eliminarea de la raft a produselor tradiționale românești, este o practică ilegală, murdară și lipsită de orice temei
Articolul următorCiolacu confirmă majorarea salariului minim de la 1 iulie