Vremea în data de 28 februarie o ia razna și vine cu temperaturi foarte mari, mult peste media perioadei.

Astazi, valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei în toată țara. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului (viteze în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 21 de grade. Mai ales dimineața va fi ceață în estul și sud-estul țării, unde vor fi condiții de burniță, și izolat în rest.

In Bucuresti, valorile termice se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

La munte, valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Munții Banatului (viteze în general de 40…50 km/h). 

ANM a emis un cod galben de ceață, miercuri dimineața

Meteorologii au emis, miercuri, avertizări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţată, anunţând că vizibilitatea este scăzută în unelem locuri şi sub 50 de metri.

”Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa,  A3 Bucureşti-Braşov şi A0 Centura Capitalei, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de 200 de metri. Este semnalată ceaţă, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vrancea”, transmite Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, valorile de trafic fiind normale.

De asemenea, poliţiştii anunţă trafic intens pe Centura Capitalei, pe raza localităților Chiajna şi Domneşti.

”Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, în condiţii de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile, trebuie respectate şi alte reguli specifice:

         – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

         – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Potrivit ANM, până la ora 09:00, este cod galben în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, dar şi în câteva localităţi din judeţele Dâmboviţa (Crevedia, Ciocăneşti, Tărtăşeşti, Brezoaele) şi Teleorman (Drăgăneşti-Vlaşca, Vităneşti, Măgura, Bujoreni).

De asemenea, sunt vizate judeţele Prahova și Buzău.

Până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Tulcea, Constanţa, Suceava, zona joasă a judeţului Bacău, zona joasă a judeţului Vrancea.

Potrivit meteorologilor, în toate aceste zone se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDezvăluiri bombă! Cum vrea „generalul negru” să preia puterea. Dragnea – Coldea vrea să facă din SRI si SIE o singură structură