România se pregătește să întâmpine primul episod semnificativ de iarnă din acest an, cu vremea devenind tot mai rece. Conform prognozei meteo, se așteaptă lapoviță și ninsori ca rezultat al unui ciclon ce se îndreaptă spre țara noastră.

Se preconizează că un val de aer friguros va cuprinde România, transformând ploile reci de toamnă în lapoviță și ninsori, chiar dacă acest fenomen nu va persista mult. Vremea va rămâne rece și în zilele următoare.

Joi, vremea se va îmbunătăți în regiunile sudice și estice, în timp ce în nord și centru sunt așteptate averse sporadice, mai ales dimineața. Temperaturile vor fi relativ scăzute, oscilând între 6 și 15 grade Celsius.

De vineri, o depresiune atmosferică va începe să influențeze condițiile meteorologice în România. Inițial, ploile vor fi prezente mai ales în vestul țării, urmând ca seara să se extindă și în celelalte regiuni. În zonele montane, ninsorile vor fi predominante, potrivit meteoradar.ro.

Sâmbătă, ciclonul se va deplasa către vestul Mării Negre, aducând cu el umezeală suplimentară ce va intensifica precipitațiile în estul țării. Simultan, va intra în țară un val de aer rece dinspre est, determinând scăderea temperaturilor pe parcursul serii.

Traiectoria ciclonului poate suferi modificări, influențând astfel evoluția vremii. Există o probabilitate mare ca în zonele muntoase și centrale, ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales pe timpul nopții, iar chiar și câmpia ar putea vedea câțiva fulgi de zăpadă.

Articolul precedentIsrael și Elveția au încheiat la egalitate! Lucrurile s-au simplificat pentru România în Grupa I preliminară
Articolul următorLupte crâncene pe malurile râului Nipru – Trupele lui Zelenski atacă, rușii răspund cu rachete