Cadavrele a mii de porci, rămase după incendiul de la ferma din Stâlpu, au ajuns într-o groapă comună

Acţiunea de ecarisare şi îngropare a cadavrelor de porci rezultate în urma incendiului de la ferma din comuna Stâlpu s-a încheiat sâmbătă, 18 ianuarie 2020. După această etapă, urmează să se facă o dezinfecţie în halele numărul 1 şi 2 ale exploataţiei de creştere a suinelor, precum şi în împrejurimi. În urma acţiunii de ecarisare, au fost găsite şi îngropate 1.800 de cadavre de porci sugari şi tineret şi 2.150 de cadavre de porci de reproducţie de talie mare, scroafe şi vieri.  Prefectura a supravegheat permanent acţiunile desfăşurate la ferma din comuna Stâlpu.

După ce a primit, în data de 8 ianuarie 2020, o adresă din partea administratorului exploataţiei, prefectul Leonard Dimian a convocat într-o şedinţă reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate să intervină în astfel de situaţii.

Ulterior, acesta a efectuat o vizită pe teren şi au fost trasate sarcini precise pentru toţi factorii implicaţi. Pe parcursul acţiunii de ecarisare şi îngropare a cadavrelor de suine, activitatea a fost monitorizată zilnic.

Referitor la aspectele privind circumstanţele exacte ale producerii incendiului, responsabilitatea proprietarilor şi angajaţilor fermei de porci, dimensiunile economice ale problemei, toate fac obiectul unor anchete derulate de autorităţile competente.

 

Articolul precedentGripa restricționează accesul în Spitalul Județean. În 4 secții, accesul vizitatorilor, interzis
Articolul următorAccident auto nocturn, fatal pentru o femeie din Buzău